Wednesday, February 16, 2011

Gigih Lagi berBento

Hm...pagi ni masih menunjukkan minat dan keazaman yang tinggi untuk berBento lagi. So, hari ni buat roti sosej untuk Dalea. Resepi asal skodeng kat rumah En. Ah Mat Gebus tapi telah di modified mengikut suasana pagi dan stok barang kat dapur.



Bahan :
3 biji / batang sosej 
3 keping roti 
1 biji telur
sedikit garam
Bread Crumb secukupnya

Cara :-

1. Rebus sosej sampai lembut;
2. Lenyek kan roti guna kayu penguli ke botol ke..(tujuan supaya senang nak roll nanti);
3. Pukul telur ngan garam;
4. Bila sosej dah masak, angkat dan toskan pastu letak atas roti dan roll;
5. Sapu sedikit bancuhan telur kat hujung roti supaya melekat;
6. Dah siap di roll, celup dalam bancuhan telur tadi dan gelek pulak atas bread crumb, bagi melekat habis satu badan roti tu dan boleh lah digoreng.


Ini pulak rupa roti sosej tadi yang dah ku potong kecil2 dan cucuk ngan food pick. Yang kuning tu pulak cheese yang dipotong bentuk reben.

MAD - RM10 for RM30 Cash Vouchers at ACMAMALL.com

0 comments:

 

Dapur Berasap © 2011 Designed by NC