Sunday, June 26, 2011

Tertunai Sudah Hasrat Di Hati

Salam semua,

Wah, lama giler tak hapdet blog ni. Bukanlah maknanya dapur ah kak tak berasap selama berdiam diri ni. Berasap jugak cuma berasap buat kek. Acara makan2 tu buat yang paling ringkas je. Neway, hari ni pun tak de entry makanan sebab weekend ni makan kat rumah orang je..erk..sebab banyak kenduri, so kita makan free je lah dari pagi sampai ke malam.

Oh ya, sebenarnya saje nak share ngan uolls akan hasrat hatiku yang sudah sekian lama nak membeli Bread Maker. Tapi kengkawan suruh tunggu sampai aku gi UK esok2 sebab lagi murah kat sana. Tapi al biasalah, kalau bab2 suruh sabar ni aku memang kureng kesabaran sikit. Walaupun sabar tu separuh dari iman, tapi sah2 iman aku ni memang mudah naw teruji. Kebetulan katalog baru Cosway ada redemption untuk Bread Maker ni. Memang dah lama aku aim nak redeem hok ni tapi memanjang tak de stok. Dah cal suruh booking pun tak datang2. So semalam since nak beli barang dapur, dengan sepantas kilat aku singgah kat Cosway dulu dan alangkah betuahnya sebab aku adalah orang kedua yang datang nak redeem BM ni dan stok yang datang pun memang dua ketul je. Kalau aku orang ketiga alamatnya tahun depan pun belum tentu dapat.

Hee..dah tentu lah senyum lebar sampai ke telinga ah kak kan. Terkujat en hubby kejap sebab aku bawak lari troli dia gi angkut barang besar gedabak ni. Ai, belum beli barang dah penuh troli ni camana??? Hee....harus simpan dulu dalam bonet ini barang aa...

Tara..akhirnya, dapat gak seketul BM ni dan dengan gediksnya malam tadi gak  gi skodeng resepi roti. Wahaha....jangan hangat2 taik ayam udah ler...memang soheh kena pelangkung ngan en hubby...hee...

5 comments:

Anonymous said...

wahh!!! mmg selangkah ke hadapan dah ni...mantap mantop - ZJ

Anna said...

Muahaha....

AcuRose said...

waw..ada gadjet baru. tahniah2 Anna. pas ni ligat lah wat roti mcm2 bentuk eh. :)

Anna said...

Hihi..tq Acu, InsyaAllah....:)

siti asiah said...

Salam kenal..bila bc tang 'kene pelangkung kat en,hubby' tu bl hangat2 tahi hayam...rase cam terkene btang hdg sendiri jew...hihi..papepun, terus cargas buat roti yea anna..:)

 

Dapur Berasap © 2011 Designed by NC